Beeld: RWS

De A10 West is vanaf zaterdag 2 september weer volledig beschikbaar. Hoogstwaarschijnlijk rond 05.00 uur ‘s ochtends al. Dit is twee dagen eerder dan verwacht. De A10 West gaat eerder open dan aangekondigd, omdat de extra tijd die was ingecalculeerd voor tegenvallers niet nodig is. Het werk verliep soepel en het weer werkte ook mee. 

APPM’er Tjitske van Erp, omgevingsmanager: “Het is mooi om een bijdrage te leveren aan dit project. Fijne bijkomstigheid dat de A10 West nu eerder beschikbaar is dan gepland.”

“Gezien de oplopende drukte in Amsterdam afgelopen week is dit heel goed nieuws”, aldus wethouder Pieter Litjens (Verkeer en Vervoer). “De A10 West ligt er weer prachtig bij. Klaar om extra verkeer op te vangen als we bij de A10 Zuid aan de gang gaan.”

124 duizend auto’s
Na 6 weken is het westelijk deel van de Amsterdamse ring zaterdagochtend weer open voor de 124 duizend auto’s die er dagelijks gebruik van maken. Rijkswaterstaat verving het asfalt, vernieuwde tientallen voegen in het wegdek bij bruggen en viaducten en verbeterde de afvoer van het regenwater. Ook de matrixborden met het systeem van lussen, camera’s en wegkantstations is vervangen.
Kijk voor meer informatie over de A10 West op:
Facebook.com /RijkswaterstaatA10West
#A10West
www.rijkswaterstaat.nl/A10West