19
November
2018

Innovatiemissie Green & Smart Mobility

3
January
2021
Artikel
Foto

De Duitse deelstaat Saksen is samen met Nederland één van de koplopers in Europa op het gebied van elektrisch vervoer en laadinfrastructuur. Saksen heeft een uitgebreid automotive toeleveranciersnetwerk, waaronder BMW met productielijnen van i3, Volkswagen met een showcase fabriek voor elektromobiliteit en digitalisatie, E-LKW met Waterstofinitiatieven en Leipzig als stad van Intelligente Mobiliteit – Smart City Leipzig – met een groeiende economie en EU samenwerking met onder meer Eindhoven. Er zijn diverse mobiliteitsprojecten in ontwikkeling, onder andere vanuit verschillende departementen van het Fraunhofer Instituut. Bekijk de projecten presentatie Saksen

Wie gaat er mee?
De missie is bedoeld voor bedrijven, overheden en kennisinstellingen in het werkveld Green en Smart Mobility. De kern bestaat uit een Noord-Brabantse delegatie, maar ook organisaties buiten Noord-Brabant kunnen zich aanmelden.

Wat we gaan doen op hoofdlijnen:

Woensdag 6 februari: Aankomst in de middag. Netwerkdiner met Saksische Ministerie SMWA en Provincie Noord-Brabant (staatsminister Martin Dulig en gedeputeerde Annemarie Spierings)

Donderdag 7 februari: Bedrijvenbezoek samen met de Noord-Brabantse gedeputeerde Netwerklunch met aansluitend ronde tafel gesprekken. Avonddiner met Duitse en Nederlandse ondernemers

Vrijdag 8 februari: Parallel bedrijfs-/projectbezoeken (Green Mobility & Smart Mobility) en gezamenlijke afsluitingslunch.

Wat zijn de kosten?
De kosten zijn 500 euro per organisatie ex BTW (max. 2 personen). Inbegrepen is organisatie, vervoer ter plaatse, lunch en diner. Niet inbegrepen zijn hotel, heen- en terugreis. De organisatie reserveert hotel(s) met als uitgangspunt een goede prijs / kwaliteit verhouding.

Aanmelden en vragen
Meld je direct aan als deelnemer via saksen@fier.net. Neem voor vragen contact op met Maarten Venselaar

E-mail
Tel
Contactpersoon

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact