TERUG NAAR HET OVERZICHT
6
February
2020

Het Wijkkompas zoekt launching customers!

Het aardgasvrij maken van de bebouwde omgeving betekent een gebiedsherontwikkeling die haar weerga niet kent. Floris van Proosdij, adviseur bij APPM, trekt de parallel met de iconische woorden van John F. Kennedy en ziet daarin de sleutel tot succes.

Floris schreef dit artikel voor gebiedsontwikkeling.nu

Foto
Floris van Proosdij
Artikel
Floris van Proosdij

In november 2018 kwam de ontwikkeltafel wijken met nieuwe energievan Stroomversnelling voor het eerst bij elkaar. Nu, 1,5 jaar later, is het Wijkkompas klaar om met tien gemeenten in een wijkaanpak aardgasvrij aan de slag te gaan. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Wijkkompas

Het Wijkkompas is een initiatief van 15 organisaties, actief in de wijkaanpak aardgasvrij. Samen hebben zij een methodiek ontwikkeld die houvast en inzicht biedt in het proces van de wijkaanpak om (zelfstandig) te navigeren richting een duurzame en aardgasvrije wijk. APPM is partner van het initiatief en brengt al haar kennis en ervaring met de wijkaanpak in om de methodiek verder te brengen.

Het Wijkkompas is een online platform waarop veel informatie en inspiratie over de wijkaanpak te vinden is. Daarnaast worden trainingen en community-dagen aangeboden waarin gemeenten en andere belanghebbenden praktische handvatten krijgen aangereikt,om met de methode in hun eigen wijk aan de slag te gaan.

Waarom nu meedoen?

Het Wijkkompas biedt tien gemeenten de kans om voor de officiële lancering als launching customer met het Wijkkompas in hun wijk aan de slag te gaan. Tijdelijk kunnen zij voor en gereduceerd tarief gebruik maken van de methode en diensten.

Ben jij een gemeente en kun je wel wat hulp gebruiken bij jouw wijkaanpak? Of ben jij betrokken bij een wijkaanpak en vind je dat jouw gemeente hieraan mee moet doen? Bekijk dan de flyer en neem contact op met Floris

Foto
Floris van Proosdij
Artikel
Floris van Proosdij