22
June
2018

Eerste hulp, participatie en samenwerken: onze workshops op de Landelijke Omgevingsmanagementdag

3
January
2021
Artikel
Foto

Op donderdag 28 juni a.s. vindt de Landelijke Omgevingsmanagementdag (LOMD) 2018 plaats in Den Bosch. Ben je erbij? Onze collega’s verzorgen diverse workshops die we je niet willen onthouden: Eerste Hulp bij Participatie, succesvol samenwerken en samenwerking bij langdurige gebiedscontracten. Na de LOMD delen Suzanne van Brandwijk en Maartje Rieter een aantal (niet te missen) onderdelen van hun Eerste Hulp Bij Participatie verbandtrommel op onze website en social kanalen.

Eerste Hulp Bij Participatie: De Omgevingswet onder de loep

Door APPMers Suzanne van Brandwijk en Maartje Rieter

Zoals het er nu naar uitziet treeft de Omgevingswet in 2021 in werking, met alle gevolgen van dien. Hoe verandert de Omgevingswet ons werk in het nieuwe tijdperk van meer participatie, integraal werken, vergaande digitalisering? Wat betekent dit voor de fysieke leefomgeving en voor de rol van de overheid? En heel specifiek: hoe ziet de participatie eruit in het nieuwe stelsel? Wat gaan wij als omgevingsmanagers straks anders doen om de omgeving te betrekken bij projecten? Onze workshop biedt de deelnemers EHBP: eerste hulp bij participatie. Doe je mee aan onze workshop? Er is ruimte om je eigen casus in te brengen.

Succesvol samen werken: Een geheime formule of gewoon mazzel?

Door APPM’er Jean de Nijs en Lummieke IJmker

Jean de Nijs neemt je mee in zijn rol als opdrachtgever bij de Provincie Noord-Holland en de samenwerking met de aannemingscombinatie Dura Vermeer K_Dekker in een infrastructureel huzarenstuk van de Ovonde bij Langereis. Wat is de succesformule om een werk in optimale samenwerking binnen kaders en zonder gedoe op tijd tot een goed einde te brengen? Wat is de rol van de omgeving en omgevingsmanagement daarin als je op een kleine postzegel je werk tot stand brengt en tegelijk de winkel veilig open houdt? Hoe zorg je ervoor dat EMVI-criteria meer zijn dan loze letters in de aanbieding en echt gaan leven in het project? In een duo-presentatie met de omgevingsmanager Lummieke IJmker van de aannemingscombinatie Dura Vermeer K_Dekker wordt terug geblikt op wat in dit project het verschil maakte. Als je erbij bent kom je achter de bepalende factoren!

Gebiedscontracten en Omgevingsmanagement (MO)…maakt dat de OM rol anders?

Door APPM’er Hellas Schelleman, Tino van der Giesen, Edith Brandt en Kristel van Boxel

Langjarige gebiedscontracten worden de toekomst, maar wat vraagt dit van de manier van (samen)werken tussen opdrachtgever en opdrachtnemer en in het bijzonder in de rol van omgevingsmanager? In deze workshop nemen de provincie Noord-Holland en de aannemerscombinatie BAM, Engie en Krinkels je mee in de invulling van de OM rol bij het gebiedscontract Midden Noord in Noord-Holland. Is die rol nou anders dan in een project als je 10 jaar met elkaar als hoeder van het areaal het dagelijks beheer en onderhoud verzorgd? Aan de hand van stellingen gaan ze het gesprek aan om ervaringen uit te wisselen en dilemma’s te delen.


E-mail
Tel
Contactpersoon

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact