2
June
2023

8 maanden bij APPM: “Een start vol energie, vrijheid en vertrouwen”

2
Jun
2023

Hoi, ik ben Flip Steenbrink! Inmiddels ruim 8 maanden werkzaam bij APPM als adviseur energietransitie. De energietransitie interesseert mij enorm: de complexiteit, het duurzame karakter en de noodzaak tot samenwerking. Afgelopen jaar heeft wel bewezen dat het ons allemaal raakt. Ik draag graag mijn steentje bij om de situatie te verbeteren. Benieuwd naar wat ik doe bij APPM?

Via het Jelmer-programma, waarbij je in drie jaar bij drie organisaties werkt, ben ik bij APPM terecht gekomen. APPM en Jelmer werken veel samen, omdat de waarden goed overeen komen: samenwerking en verbinding staan centraal in een technisch en maatschappelijke omgeving. Tot nu toe wilde ik een zo breed mogelijk spectrum van de energietransitie leren kennen in mijn projecten: warmte, laadinfrastructuur, zon, een bewonerstraject en visievorming. Niet geheel toevallig is dat ook gelukt!

Even landen

Wat ik erg bijzonder vind, is hoe gedreven en nieuwsgierig de APPM-collega’s direct op mij overkwamen. Iedereen is erg ambitieus en dat brengt veel energie. Tegelijkertijd krijgt iedereen de ruimte en tijd om te doen wat goed voelt. Ik ervoer veel ruimte om te landen, mijn nieuwe collega’s te leren kennen en te wennen aan het type werk. De drie kernwaarden van APPM, vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid, kwamen toen meteen voor mij naar voren. Als startende APPMer werk je vaak met een senior- of mediorcollega waar je (inhoudelijk) veel van kan leren, tegelijkertijd vertrouwt diegene ook op jouw frisse en scherpe blik. Ik heb daardoor het gevoel er nooit alleen voor te staan en altijd op APPM te kunnen bouwen.

Bijzondere combinatie projecten

Er is veel werk, dus als je als APPMer aangeeft dat je graag iets (nieuws) wilt proberen, kan dat zo goed als altijd. De bijzondere combinatie tussen type projecten spreekt mij dan ook zo aan: in één week kon ik de analyse induiken met een investeringsraming voor laadinfrastructuur in de regio’s, maar ook een bewonersavond organiseren en bijwonen voor Warm in de Wijk. Warm in de Wijk is een uniek project waarbij de bewoners als coöperatie verenigd zijn om hun jaren-30-wijk in Den Haag op een warmtenet aan te sluiten.

Energietransitie Eindhoven

Beide projecten zijn inmiddels voor mij afgesloten, dus nu kan ik me volledig op iets nieuws richten: de gemeente Eindhoven! Ik doe daar op dit moment drie projecten: het Eindhovense klimaatcontract, een plan van aanpak voor zon op daken van bedrijven en een systeemvisie voor de energieinfrastructuur in 2050. Die afwisseling, het continu schakelen en steeds weer met een frisse blik kunnen kijken naar een nieuwe project, maken het werken bij APPM voor mij zo mooi. En het samenwerken met de nieuwsgierige en gedreven collega’s van APPM natuurlijk. Op naar nog veel meer projecten om de energietransitie voor elkaar te krijgen!

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel
Contactpersoon

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact