TERUG NAAR HET OVERZICHT

Floris

van Proosdij

Mooie plekken maken mensen gelukkig

Als je het gevoel hebt dat je situatie het gevolg is van keuzes die je zelf hebt gemaakt word je blij. Als dit niet het geval is kun je van precies dezelfde situatie ongelukkig worden. Dit werkt in de fysieke omgeving precies zo: mensen worden blij van hun omgeving als ze het gevoel hebben dat ze er invloed op hebben. Vanuit deze overtuiging werk ik aan een mooier Nederland.

Dit doe ik in een wereld vol verandering: steden groeien, mobiliteit verandert en we moeten op een andere manier kijken naar energiewinning en -gebruik. Door mijn achtergrond in de geschiedenis en filosofie heb ik geleerd dat niet alleen de wereld om ons heen continu verandert, maar dat ook onze overtuigingen en waarden nooit vaststaan: het ‘normaal’ van vandaag is de innovatie van gisteren.

Deze kijk zet ik bij APPM in binnen opgaven in gebiedsontwikkeling, mobiliteit en de energietransitie – het liefst op het snijvlak van deze drie. Ik kijk kritisch naar het doel dat we nastreven, onderzoek nuchter en oprecht waar weerstand zit en begeleid zo het proces. De stip op de horizon is mooi, maar de weg er naartoe minstens zo belangrijk.

Daarin ligt in mijn ogen de sleutel tot een succesvolle verandering, en daarmee een mooier want gelukkiger Nederland.