Jeroen Veger

Jeroen is als adviseur, projectleider en onderzoeker betrokken bij verschillende initiatieven op het gebied van elektrisch vervoer en duurzame mobiliteit. Zo was hij projectleider voor de grootste concessie van publieke laadinfrastructuur voor elektrische auto’s. Deze concessie is een samenwerking tussen de provincies Overijssel en Gelderland, in samenwerking met ruim 40 gemeenten en 5 netwerkbedrijven. Onderdeel van deze concessie is de grootste praktijkproef op het gebied van slim laden. Voor de praktijkproef coördineert Jeroen momenteel in opdracht van ElaadNL de samenwerking met de betrokken partijen en stelt hij het onderzoeksprogramma op.

Daarnaast geeft Jeroen leiding aan een adviesteam dat verantwoordelijk is voor de inhoudelijke inbreng van een aanbesteding van 1.000 publieke laadpalen. Met dit team is onder meer een concept ontwikkeld dat vrije keuze van energieleveranciers op publieke laadinfrastructuur mogelijk maakt. Netwerkbedrijf Enpuls en de provincies Groningen en Drenthe zijn hiervoor opdrachtgever.

Ook ontwikkelt Jeroen in opdracht van de provincie Noord-Holland een brandstoffenmixbeleid. Dit beleid behelst onder meer een provinciaal handelingsperspectief voor verduurzaming van mobiliteit en transport. Hierbij ligt de nadruk op de verduurzaming van personenauto’s, waarbij de vraag centraal staat wat de provincie kan doen om de groei ervan te stimuleren of faciliteren.

Jeroen is analytisch sterk en heeft een goed gevoel van onderlinge verhoudingen. Hij kenmerkt zich door zijn benaderbare houding. Jeroen krijgt veel energie van het bereiken gezamenlijke resultaten. Het duurzaamheidsvraagstuk gaat hem aan het hart. Hij haalt daarom veel voldoening uit zijn werk.

Jeroen Veger
veger@appm.nl
+31 (0)6 55 24 03 79